PSK pripravuje knihu leteckých fotografií najzaujímavejších lokalít

07.05.2010 Prešov

Prešov 7. mája (TASR) – Prešovský samosprávny kraj (PSK) pripravuje fotografickú publikáciu a DVD s filmom, ktoré budú propagovať najatraktívnejšie prírodné a kultúrne lokality na jeho území.
Hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková dnes pre TASR uviedla, že príprava a vydanie propagačných materiálov je súčasťou projektu \"Vitajte v Prešovskom kraji\", na ktorý získali z Programu cezhraničnej spolupráce Slovensko – Poľsko nenávratné finančné prostriedky vo výške 55.860 eur. Ďalších 2940 eur uhradí samospráva zo svojho rozpočtu.
\"Za tieto peniaze pripravíme fotografickú publikáciu o PSK. Všetky zábery budú letecké a okrem toho, že predstavíme Prešovský kraj, budú tam aj vybrané lokality z Malopoľského vojvodstva, keďže je partnerom v tomto projekte, \" povedala Fitzeková. Publikácia bude mať približne 90 strán fotografií s popisom v piatich jazykoch a vydajú ju v náklade 7500 kusov. Druhým produktom je krátky prezentačný film. V ňom predstavia Sedem divov PSK, o ktorých rozhodli obyvatelia kraja v ankete.
Súčasťou tohto projektu je aj nákup fotografií a výstava, ktorú plánujú otvoriť koncom roka na Hrade Ľubovňa, a tiež konferencia zameraná na problematiku cestovného ruchu, kde budú zároveň predstavené propagačné materiály. V tejto súvislosti dnes uzavreli verejné obstarávanie na dodávateľov spomínaných diel.
\"Samosprávny kraj nemá dosť prostriedkov na to, aby mohol v dostatočnej miere financovať výrobu prezentačných materiálov. Ekonomická kríza túto situáciu ešte zhoršila, takže program cezhraničnej spolupráce bol pre nás veľkou šancou ako získať peniaze na tieto účely, \" zdôraznila hovorkyňa.
O európske zdroje na financovanie týchto aktivít sa chce PSK uchádzať aj v tomto roku. Momentálne pracujú na novej žiadosti v rámci výzvy Regionálneho operačného programu zameraného na oblasť cestovného ruchu. Ide o súbor komplexných prezentačných materiálov v hodnote asi 300.000 eur. V prípade schválenia zámeru budú projekt realizovať v budúcom roku.
 

Vyberte región

mark